Anda di sini
Laman Utama > Aktiviti TGC > Remembering the battle!

Remembering the battle!

Oleh: Oesandro

Tanggal 12 Januari 2008, buat pertama kalinya dalam sejarah penubuhan tokgajah.com (TGC), satu perlawanan bola sepak telah diadakan bagi memupuk perpaduan seterusnya menghubungkan silaturahim dalam kalangan online supporters pasukan Pahang. Perlawanan bola sepak 11 sebelah ini berlangsung di Stadium Mini Jengka dan menghimpunkan kira-kira 50 warga TGC seluruh Malaysia. Perlawanan ini melibatkan pertembungan sesama ahli yang dibahagikan kepada dua pasukan iaitu TGC Kuantan dan TGC Kuala Lumpur (KL).

TGCKL-jengka

 

Perlawanan berkesudahan dengan menyaksikan TGC Kuantan berjaya menewaskan TGC KL melalui penentuan sepakan penalti selepas aksi 90 minit permainan berkesudahan terikat 2-2. Kami di TGC berharap moment indah dan bersejarah ini akan terus kekal dalam ingatan dan berharap battle seperti ini bakal diteruskan untuk masa akan datang demi kelangsungan perpaduan penyokong setia Tok Gajah.

Kredit: Keratan akhbar Sinar Harian (16 Jan 2008) & 2121studio

 

Oesandro
[ "There's football adrenaline inside circulatory system of my body hence rush my passion in synthesizing the local football scene" ] -Follow @oesandro25 (Twitter)-

Leave a Reply

Top
%d bloggers like this: